Vádat emeltek Szabó Bálint szegedi önkormányzati képviselő ellen, aki a gazdatüntetést is szervezte

Megosztás/Share

A Makói Járási Ügyészség vádat emelt azzal a szegedi önkormányzati képviselővel szemben, aki rendőri segítséget hívott, majd valótlanul azt állította, hogy megkötözték és fel akarták gyújtani – szerepel a Csongrád-Csanád megyei Főügyészség közleményében. Szabó Bálint független szegedi képviselő korábban azt állította a rendőrségen, hogy elrabolták, írta a Telex.

A vádirat szerint a férfi 2021. február 15-én este 7 óra körül Makó külterületén integetve kért segítséget az arra haladó rendőröktől. Valótlanul azt állította, hogy két ismeretlen férfi utasítására Újszegedről a tápéi gázmezőkig kellett gyalogolnia, majd a fejére maszkot húztak és egy garázsban ébredt. Állítása szerint onnan az ismeretlenek utasítására tovább kellett gyalogolnia a Maros töltésen, majd az autópálya közelében kezeit megkötözték és mellette két szalmabálát meggyújtottak, mielőtt magára hagyták.

A bejelentésére a rendőrség nyomozást rendelt el személyi szabadság megsértésének bűntette miatt, amit később bűncselekmény hiánya miatt megszüntetett. Az ügyészség a férfit büntetőeljárás alapjául szolgáló hatóság félrevezetésével vádolja. A politikus engedély nélkül nem hagyhatja el Magyarország területét, mozgását nyomkövetővel ellenőrzik. Az ügyészség ebben az ügyben szigorításért fellebbezett.

Szabó az augusztus 20-i gazdatüntetéssel került be a hírekbe, amin sem traktorok, sem felháborodott gazdatömegek nem jelentek meg. Az akció egyedül arra volt jó, hogy a kormány az érdektelenséget látva úgy tehessen, mintha teljes lenne az elégedettség az agráriumban.

Megosztás/Share

Forrás: https://444.hu/2022/10/03/vadat-emeltek-szabo-balint-szegedi-onkormanyzati-kepviselo-ellen-aki-a-gazdatuntetest-is-szervezte?utm_source=rss_feed&utm_medium=rss&utm_campaign=rss_syndication