Sosem volt még ilyen sok covidos megbetegedés Kínában

Megosztás/Share

A szigorú korlátozások ellenére a legmagasabb napi Covid-megbetegedés-számot regisztrálták Kínában a világjárvány kezdete óta – írja a BBC.

Több nagyvárosban, köztük Pekingben és Kantonban is járvány tört ki. Szerdán az országban 31 527 esetet regisztráltak – ez magasabb szám, mint az áprilisi, 28 ezres csúcs, amikor Sanghajt le is zárták.

A lezárások miatt továbbra is forronganak a kínaiak. Kína zéró-Covid politikája sok ember életét mentette meg, de a mindennapokra és természetesen a gazdaságra is súlyos csapást mért. Pár hete az ország vezetése enyhített az intézkedéseken, ezt követi most az esetek növekvő száma.

Most, hogy a fővárosban ismét megugrott a megbetegedések száma, és hónapok óta először halálos áldozatot is követelt a vírus, újabb, helyi szintű korlátozásokat léptettek életbe a hatóságok. Éttermeket, iskolákat, üzleteket is bezártak, a hatmilliós Csengcsou-ban, Henan tartomány fővárosában pedig péntektől tényleges zárlatot jelentettek be.

Hszi Csin-ping elnök szerint szigorú korlátozásokra van szükség az ország idős lakóinak védelme érdekében. Kínában az oltottság alacsonyabb, mint más fejlett országokban, a 80 év felettiek csupán fele kapta meg a vakcinát. Bár most növekszik a megbetegedések száma, még így is jóval alacsonyabb esetszámmal küzdenek, mint sok más fejlett ország küzdött a járvány csúcsán.

Megosztás/Share

Forrás: https://444.hu/2022/11/24/sosem-volt-meg-ilyen-sok-covidos-megbetegedes-kinaban?utm_source=rss_feed&utm_medium=rss&utm_campaign=rss_syndication