Tragikus lakástűz után lázadtak fel a Covid-korlátozások ellen egy kínai városban

Megosztás/Share

Tiltakozások robbantak ki a kínai Hszincsiang tartományban a koronavírus korlátozások ellen szombatra virradóra, írja BBC. A közösségi médiában terjedő felvételek szerint a hárommilliós Ürümcsiben a tömeg összecsapott a rendőrökkel, karantén miatt felállított sorompókat rombolt le, védőfelszereléseket tett tönkre.

A tüntetés azt követően robbant ki, hogy csütörtök éjjel tízen vesztették életüket egy lakástűzben a városban. A 15 emeletes épületben egy rossz konnektor miatt csaptak fel a lángok, amik a beszámolók szerint felfele terjedtek. A helyiek szerint azért vesztették életüket, mert a szigorú járványügyi előírások miatt nem tudtak időben elmenekülni. A hatóság szerint az érintett terület a tragédia idején alacsony kockázatú volt, tehát nem volt érvényben teljes karantén, a lakók le tudtak menekülni az épület alsó részébe.

Megosztás/Share

Forrás: https://444.hu/2022/11/26/tragikus-lakastuz-utan-lazadtak-fel-a-covid-korlatozasok-ellen-egy-kinai-varosban?utm_source=rss_feed&utm_medium=rss&utm_campaign=rss_syndication