Csődbe ment Alex Jones cége, mert 1,5 milliárd dollárt kéne kifizetnie egy összeesküvés-elmélet terjesztése miatt

Megosztás/Share

Csődbe ment a hírhedt szélsőjobbos trumpista, Alex Jones cége, miután közel 1,5 milliárd dollárt kell kifizetnie egy összeesküvés-elmélet terjesztése miatt. Az Axios által most megszerzett bírósági keresetben az áll, Jones cége, a Free Speech Systems júliusban jelentett csődöt.

Jonesnak egy októberi ítélet szerint közel ezer millió dolláros kártérítést kellett fizetnie, amiért azt állította, hogy a 2012-es, huszonnyolc ember halálát okozó Sandy Hook-i iskolai mészárlás „teljes kamu” és „gigantikus hoax”, amit a fegyverellenes lobbi szervezett. A rágalmazási pert az áldozatok hozzátartozói indították egy FBI-ügynökkel közösen, novemberben további 473 millió dollár kifizetésére kötelezték.

Jones összeesküvés-elméleteket hirdető műsorának, az Infowarsnak december elsején maga Kanye West volt a vendége, aki az adásban az arcát fekete maszk mögé rejtve egy narancssárga hálóval és egy üveg Yoo-hoo csokoládés itallal Benjamin Netanjahu izraeli miniszterelnököt játszotta el, mondván, a Moszad izraeli hírszerző ügynökség el akarja vinni a gyerekeit. Majd azt mondta,

„minden embernek van értéke, amit letett az asztalra, különösen Hitlernek.”A műsorvezetőt korábban, augusztusban közel 50 millió dollár kártérítés megfizetésére kötelezték, de mivel már ezelőtt is rágalmazási perek sorozatát veszítette el, mert képtelen volt bármilyen bizonyítékkal alátámasztani az elméletét, súlyosbították a büntetést.

Megosztás/Share

Forrás: https://444.hu/2022/12/02/csodbe-ment-alex-jones-cege-mert-15-milliard-dollart-kene-kifizetnie-egy-osszeeskuves-elmelet-terjesztese-miatt?utm_source=rss_feed&utm_medium=rss&utm_campaign=rss_syndication