Kínában tovább enyhítenek a covidszabályokon, miközben szinte rekordon a napi fertőzöttek száma

Megosztás/Share

Sorra távolították el Pekingben a covidtesztelési pontokat Pekingben, miközben Sencsen csatlakozott más kínai városokhoz, és közölték, hogy mostantól nem várják el a tömegközlekedést használóktól, hogy bemutassák friss teszteredményeiket, írja a Reuters.

Azaz Kína-szerte látványosan vesznek vissza az eddigi rendkívül szigorú zérócovid-stratégiából, ami alighanem a társadalmi elégedetlenség és a tüntetések hatása, nem pedig az egészségügyi mutatók igazolják, mivel közben szinte rekordszinten vannak a napi fertőzöttszámok.

Hétfőtől Pekingben a metrót is lehet majd használni friss teszteredmények nélkül, ugyanakkor például irodákban még hatályban lesz az ellenőrzés. Egyes pekingi negyedekben pedig a közösségi oldalakon megjelentek tanácsok, hogy a pozitív esetek hogyan karanténozzák el magukat otthon, ami változást jelent az eddigi szabályokhoz képest, amikor a fertőzötteket gyakran központi karanténokba zárták. Emellett országszerte enyhítés várható a tesztelési feltételekben is.

Mint a tüntetésekről szóló nagyobb cikkünkben írtuk, a kínai lakosság elég idős, nem különösebben egészséges, csak nagyon kevesen szereztek természetes úton immunitást a vírus ellen, és az idősek közül tízmilliók nem kaptak elég dózist az oltásból, ezért kérdés, hogy az esetleges enyhítésnek milyen egészségügyi következményei lehetnek.

Megosztás/Share

Forrás: https://444.hu/2022/12/03/kinaban-tovabb-enyhitenek-a-covidszabalyokon-mikozben-szinte-rekordon-a-napi-fertozottek-szama?utm_source=rss_feed&utm_medium=rss&utm_campaign=rss_syndication